„Sok probléma van velük, folyton javíttatni kell…”

Az első hangszer választása fontos lehet egy magán úton tanuló diák számára. Ugyanis a legtöbb zeneiskolában van lehetőség a kezdőknek hangszer bérlésre.
Manapság számos lehetőség adott már a hangszer vásárláshoz.

Hangszer üzletből, használtan, neten rendelve. Utóbbit a legkevésbé ajánlom, főleg a külföldi olcsó, utánzatokat.

Nem személyes, de másoktól hallott tapasztalat alapján nem túl hosszú életüek ezek az után gyártott termékek. Sok probléma van velük, folyton javíttatni kell, kilazul egy csavar, letörik ez-az.

Hangszer üzletben vásárolva nagyon sok kezdő hangszerrel találkozhatunk. Ugyan itt-ott lehet találni már 40 000 Ft-ért is fuvolát, nem ajánlom. 80 ezer körül már lehet normálisat találni.

 

Én személy szerintem a jól ismert márkákban bízon a legjobban: Trevor J.James, Yamaha, Pearl, Vivace… Kis gyermekek esetében nem ajánlott nyitott billentyűs hangszer választani, ugyani nem fogja tudni még betakarni a lyukakat az ujjaival.
Én a leginkább a harmadik opciót javaslom a használt hangszer vásárlást, ugyan azon árért 1 vagy 2 kategóriával jobb hangszert lehet venni. Hátrányának számít persze, hogy nem jár hozzá garancia.

 

Amit ajálnhatok, akkor egy ilyen hangszer választása esetén az első utunk egy hangszer javító üzletbe vezessen.

 

Persze ezek az információk tájékoztató jellegűek, a legjobb ha kikéred a leendő tanárod véleményét, vagyakár ő maga segít neked a kiválasztásban.

Ha tetszett a bejegyzésem, oszd meg ismerőseiddel is! 🙂

0%
INGYENES ELSŐ ÓRA

Az első óra kötetlen, és ingyenes

Gyere, és ismerjük meg egymást. Nézzük meg az első órán, hogy milyen szinten vagy, és mik legyenek a következő lépések, hogy ki tudj bontakozni.